Informujemy, że kolejny VI nabór wniosków w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1"Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” 

w ramach unijnych systemów jakości, tj.

  • gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
  • chronionych nazw pochodzenia;
  • chronionych oznaczeń geograficznych;
  • rolnictwa ekologicznego;
  • ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;

oraz krajowych systemów jakości, tj.

  • „Jakość Tradycja”;
  • „Quality Meat Program” (QMP);
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
  • Integrowana Produkcja Roślin (IP)

odbędzie się w terminie 

od 30 października 2020 r. do 3 grudnia 2020 r.

Wnioski będą przyjmowane w oddziałach terenowych Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.

Poniżej link do aktualnego naboru KOWR:

www.kowr.gov.pl/promocja/prow/prow-2014-2020/wsparcie-na-przystepowanie-do-systemow-jakosci