Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości - Nabór VI
Informujemy, że kolejny VI nabór wniosków w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1"Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości”
w ramach unijnych systemów jakości, tj.
- gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
- chronionych nazw pochodzenia;
- chronionych oznaczeń geograficznych;
- rolnictwa ekologicznego;
- ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;
oraz krajowych systemów jakości, tj.
- „Jakość Tradycja”;
- „Quality Meat Program” (QMP);
- „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
- Integrowana Produkcja Roślin (IP)
odbędzie się w terminie
od 30 października 2020 r. do 3 grudnia 2020 r.
Wnioski będą przyjmowane w oddziałach terenowych Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.
Poniżej link do aktualnego naboru KOWR:
www.kowr.gov.pl/promocja/prow/prow-2014-2020/wsparcie-na-przystepowanie-do-systemow-jakosci